Kan ik ook gebruikte spullen of gebruikte onderdelen (staal of aluminium ) laten coaten?

Gebruikt aluminium is te coaten, maar alle aanwezige beschadigingen blijven zichtbaar. Als de beschadigingen weg gepolijst kunnen worden, en het product vervolgens wordt gediamondyzed, dan ziet het aluminium er exact hetzelfde uit als nieuw aluminium, maar dan eventueel met een kleur van uw keuze.

Gebruikte stalen onderdelen zijn heel goed te coaten. Gebruikte stalen onderdelen die goed te beschermen zijn met onze coatings zijn bijvoorbeeld: uitlaten, uitlaat-opzetstukken, remdelen, kiepbakken, vrachtwagenonderdelen, pinnen en ringen, platenwisselaars, koelribben, enz.

Is elke soort aluminium te coaten met DiamonDyze?
Nee, niet elke soort legering komt in aanmerking. Het resultaat is zelfs per legering anders. Zie de tabel met legeringen om te zien of u legering een goed resultaat geeft.

Ook reeds geanodiseerd aluminium is wat lastiger. Geanodiseerd aluminium moet eerst worden gedeanodiseerd. Het eindresultaat is meestal mat, dus een heldere DiamonDyze is niet altijd mogelijk met eerder geanodiseerd aluminium. Daarentegen kunnen werkstukken met (goede) schone lassen wel weer goed behandeld worden met DiamonDyze.

Om u goed van dienst te kunnen zijn, raden wij u aan om ons eerst een teststuk te laten behandelen.