Wat is Tech Line?

Ceramix Coating bv heeft een volledige gamma krachtige verduurzamende coatings voor inwendige motoronderdelen. Deze coatings worden toegepast door professionele coatingbedrijven.

Speciale Coatings

Activator A 36 ™
A36 is ontworpen om lagere hardings temperaturen voor Tech Line High Heat Coatings toe te staan. Oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van het Ciloxide programma, is het bewerkt voor andere High Heat producten.

Eenvoudigweg: voeg 1 ons Activator bij 10 ons van het product, roer en schud goed, laat het product een paar minuten staan, en breng dan aan. Dit verlaagt de hardings temperatuur tot 204 °C. voor 1 uur. A 36 heeft uitgebreide levensduur in pot, maar het wordt aanbevolen dat niet meer product wordt gemaakt, dan wordt gebruikt in een periode van 4 uur.

Verkrijgbaar in 4 ons Verf containers.

Anealon

Anealon is een oppervlakte modificatie coating, dat een uiterst dunne , zelf smerende , ceramische film creëert op elke ondergrond, die de temperatuur en druk kan hebben die nodig is om de film te vormen bij het bewerken van het onderdeel.

Nog een voordeel van Anealon is, de capaciteit te smeren bij temperaturen en druk ver boven de capaciteiten van bestaande smeermiddelen, droog, vloeibaar of vet.

Anealon kan worden geformuleerd om smering te verzorgen bij temperaturen tot 1648 °C.
De meest bekende smeermiddelen worden gehard bij temperaturen boven 371 °C.
Anealon is ontworpen om zich op dit probleem te richten.
Op het punt dat zulke condities optimaal worden voor zo’n gebruik, vormt Anealon een zelf smerende film die niet gebrand hoeft te worden. Deze film vormt zich in zo,n korte tijdsperiode dat niet genoeg hitte wordt ontwilkkeld gedurende de nodige tijd, om micro versmelting te veroorzaken.
Verkrijgbaar uitsluitend onder licentie.

DiamonDyze ™

Een nieuwe doorbraak in Type ll ( gekleurd) en Type lll (hard) anodiseren. Gebruikmakend van unieke Nano Technologie. De verbeterde ceramische formule voorziet degene die anodiseert in de mogelijkheid om geanodiseerde onderdelen te kleuren EN tegelijk slijtage, thermische, chemische en corrosie weerstand te bieden in één stap. Compatible met zowel Type ll en Type lll processen, en ook met Mil 8625.
DiamonDyze voor Type ll wordt eenvoudig toegevoegd als een afzonderlijke stap na anodiseren en spoelen, en voordat je met de kleur tanks begint( om te reinigen dompel onder in de DiamonDyze tank, afspoel en en vervolgens naar de afsluitende tank.

Type 3 heeft de toevoeging van een DiamonDyze tank nodig (kleur en spoel tank indien gewenst) en een afsluitende tank.

Verkrijgbaar uitsluitend onder licentie.

IC-l Isolerende coating

IC-l is ontworpen om thermische overbrenging te verminderen en is uitstekend voor vloerdelen, hitte schilden en brandmuren, om warmteoverdracht (hitte) te verminderen. Het reflecteert hitte en voorziet in een uitstekende thermische barrière. Geen harding gewenst.

Industriële coatings

Techline Coatings, Inc. fabriceert coatings voor divers industrieel en commercieel gebruik.

Voor meer informatie neem contact op met onze technische afdeling en wij zullen u graag willen assisteren bij het vinden van het geschikte product.

Tech Line Coatings beschermt in scherp chemische omgeving, isoleert tegen extreme temperaturen, smeert onder hoge belasting, geleid hitte, bied weerstand tegen de overbrenging van hitte, isoleert in elektrische toepassingen, verbetert elektrische stroom, biedt bescherming voor loodvrij soldeer apparatuur, kan samen met FDA en meer gebruikt worden. Tech Line maakt coatings van verschillende basis hars systemen, met inbegrip van Peek, PES, PAI, PPS, als mede van uniek gewijzigde of hybride systemen.

Tech Line fabriceert ook speciale Coatings voor smeren bij extreme temperaturen. Onze lijn van Self Lubricating Ceramic Coatings zijn in staat om te smeren vanaf onder 0 ° C. tot temperaturen tot over de 1648 °C.

Hier volgen enkele voorbeelden van onze industriële productlijnen.

TECHTREX ™ Product informatie

Techtrex ™ 71000
De 71000 serie TECHTREX ™ formule, bevat pure PEEK ™, voor een verspreiding op waterbasis. TECHTREX ™ 71000 kan gebruikt worden als een op zichzelf staande coating, en zal de volledige reeks van eigenschappen die van PEEK ™ verwacht worden, geven. Bovendien als een dikker opgebouwde filmlaag nodig is, kunnen er verschillende coatings van 71000 toegepast worden, totdat de gewenste dikte is bereikt. TECHTREX ™ 71000 kan ook gemixt worden met iedere andere TECHTREX ™ formule, om de specifieke karakteristieken van iedere coating te veranderen.

TECHTREX ™ 73000
De 73000 serie TECHTREX ™ formule bevat PTFE.

PTFE heeft uitstekende wrijvings reducerende eigenschappen in lage snelheid en lage druk toepassingen. Gebruik TECHTREX ™ 73000 daar waar een vloeiende lage wrijving of anti- stiction coating is gewenst. De TECHTREX ™ 73000 serie coatings hebben betere smeer eigenschappen dan TECHTREX ™ 71000. Als er een dikker opgebouwde film van TECHTREX 73000 gewenst is, moet TECHTREX ™ 71000 gebruikt worden om de film dikte op te bouwen of te versterken. De TECHTREX ™ 73000 serie formule moet gebruikt worden als laatste laag.

TECHTREX ™ 74000
De 74000 serie van TECHTREX ™ formule, bevat extreem slijtage bestendige filters. Standaard TECHTREX ™ 74000 voorziet in een extreem slijtage bestendig oppervlak. Uitstekend schuur en slijtage bestendige eigenschappen maken deze coating wenselijk bij vloeistof transport , om slijtage te verlagen in de pijpen, kleppen, en op impellers.

Gebruik TECHTREX ™ 74000 daar waar een lichte structuur, en extreem duurzame coating nodig is.

Als een dikker opgebouwde film van TECHTREX ™ 74000 gewenst is, moet TECHTREX ™ 71000 gebruikt worden om de filmlaag op te bouwen of te versterken. De TECHTREX ™ 74000 serie formule moet gebruikt worden als laatste laag.

TECHTREX ™ 76000
De 76000 serie van TECHTREX ™ geeft de gebruiker het voordeel om te profiteren van de geavanceerde prestatie voordelen, vaak gevonden in gegoten PEEK , met de toegevoegde voordelen van Extreme Pressure Ceramic Fillers, in een voor spray gemaakte coating. TECHTREX 76000 voorziet in een minder agressief, harder, gladder en een beter slijtage bestendig oppervlak dan TECHTREX 74000.

TECHTREX ™ heeft uitstekende chemische tribologische en corrosie bestendigheid, in één product.

AMADENE ™
De AMADENE ™ 80.000 serie coatings zijn geformuleerd door een hoog gemodificeerd FDA aanvaardbaar Polymer. In een dunne film geeft het de gebruiker van de 80.000 Serie, het voordeel om te profiteren van de geavanceerde prestatie voordelen, vaak gevonden in gesmolten polymer plastics, in een voor spray gemaakte coating. De 80.000 serie heeft een uitstekende chemische, tribologische en corrosie bestendigheid , in één product. De formule kan gewijzigd worden om aan specifieke gebruikers wensen te voldoen, voor smering, overdracht , en slijtage bestendigheid.

Weerstand tegen schade meestal veroorzaakt door het gebruik van loodvrije soldeer
De elektronica-industrie is op weg naar de afschaffing van loodhoudende soldeer. Dit is gemandateerd bij verordening in 2006 in Europa. Het lijkt erop dat China en Japan al bekeerd zijn naar een loodvrije standaard en de Verenigde Staten zal deze omzetting ook maken. Loodvrij soldeer zal van nature, de standaard roestvrij stalen apparatuur, die wordt gebruikt in toepassingen zoals Wave solderen, aantasten. Dit kan niet alleen leiden tot een verlies van prestaties en de daarmee gepaard gaande behoefte de apparatuur te vervangen, maar ook om catastrofale fouten van de apparatuur zelf. Dit kan leiden tot een gevaarlijk vrijkomen van gesmolten soldeer, in grote hoeveelheden. De speciale behandeling voor bestaande apparatuur, zo ook voor de behandeling die noodzakelijk is voor nieuwe apparatuur, zoals die algemeen wordt gemaakt, is extreem kostbaar. Echter, TLHB heeft in onafhankelijke tests, de mogelijkheid laten zien de schade te beperken met een aanzienlijk lager kostenplaatje, dan de algemene beschermende behandelingen.

In de testen gedaan bij Siemens , bleef de apparatuur voortdurend draaien voor meer dan drie maanden. Bij inspectie van de pomp, impellers en sproeiers aan wave soldeer uitrusting, werd er geen slijtage of beschadiging van welke aard dan ook gezien. De pot werd niet geleegd voor fysiek onderzoek. Echter het soldeer bad werd onderzocht op besmettende onderdelen, die zouden wijzen op beschadiging van de pot. Geen nikkel of ijzer werd ontdekt, wat duidt op het feit dat soldeer geen effect had op de pot. Let op! een pot kan falen in een periode, zo kort als drie maanden.