Is elke soort aluminium te coaten met DiamonDyze?

Nee, niet elke soort legering komt in aanmerking. Het resultaat is zelfs per legering anders. Zie de tabel met legeringen om te zien of u legering een goed resultaat geeft.

Ook reeds geanodiseerd aluminium is wat lastiger. Geanodiseerd aluminium moet eerst worden gedeanodiseerd. Het eindresultaat is meestal mat, dus een heldere DiamonDyze is niet altijd mogelijk met eerder geanodiseerd aluminium. Daarentegen kunnen werkstukken met (goede) schone lassen wel weer goed behandeld worden met DiamonDyze.

Om u goed van dienst te kunnen zijn, raden wij u aan om ons eerst een teststuk te laten behandelen.

Kan ik ook gebruikte spullen en gebruikte onderdelen (staal of aluminium) laten coaten?

Gebruikt aluminium is te coaten, maar alle aanwezige beschadigingen blijven zichtbaar. Als de beschadigingen weg gepolijst kunnen worden, en het product vervolgens wordt gediamondyzed, dan ziet het aluminium er exact hetzelfde uit als nieuw aluminium, maar dan eventueel met een kleur van uw keuze.

Gebruikte stalen onderdelen zijn heel goed te coaten. Gebruikte stalen onderdelen die goed te beschermen zijn met onze coatings zijn bijvoorbeeld: uitlaten, uitlaat-opzetstukken, remdelen, kiepbakken, vrachtwagenonderdelen, pinnen en ringen, platenwisselaars, koelribben, enz.

Zelf auto-onderdelen coaten of onderdelen laten coaten?

Schoenmaker blijf bij je leest! Natuurlijk kunt u zelf diverse coatings aan brengen, maar het eind resultaat is nooit hetzelfde als wanneer Ceramix Coating het voor u doet.

De meeste coatingen vergen aanpassingen aan het gereedschap waarmee u de coating aanbrengt en de behandelde materialen dienen in een oven uit te harden.

Wat is het verschil tussen anodiseren en DiamonDyze?

Diamondyze is een harde coating (type 3) die we in iedere gewenste kleur kunnen maken. DiamonDyze verandert dimensionaal niets; de afmetingen blijven gelijk en de oppervlakte wordt gladder. Na 8000 uur versnelde zout spray test is het oppervlakte geen % veranderd.

Met anodiseren is dit allemaal niet mogelijk. Lees voor uitgebreide verschillen onze testresultaten.

Kan een geanodiseerd onderdeel alsnog gecoat worden met DiamonDyze?

Een geanodiseerd onderdeel alsnog coaten met DiamonDyze is mogelijk maar geeft ten alle tijden een matter (doffer) resultaat omdat met het de-anodiseren het aluminium aangetast wordt.

Wat zijn de kosten van DiamonDyze?

Dit hangt af van de hoeveelheid m2/cm2 gecoat moet worden, kleur of geen kleur.

Coaten jullie ook onderdelen op locatie?

Diamondyze is niet uit te voeren op locatie. Spray-on coatingen kunnen op locatie uitgevoerd worden.

Waarom moeten we voor Ceramix Coating b.v. kiezen?

Ceramix Coating heeft voor ieder probleem (uitdaging) een coating beschikbaar. Door jarenlange ervaring en onderzoek hebben de coatingen zich al meer dan bewezen. Ceramix Coating kan coatings maken op verzoek, als uw probleem zeer specifiek is. Wij denken mee en adviseren. Verkoop en prijs bepalen niet de kwaliteit en de oplossing voor uw probleem.

Het coaten van aluminium is onder licentie en Ceramix Coating b.v. is de enige op het vaste land van Europa die dit mag en kan doen. Ook hier is de ervaring groot door langdurige uitzendingen naar het buitenland. DiamonDyze is zo uniek en dit vindt u nergens anders.

Welke coating past bij mijn wens en/of uitdaging?

Als u ons aangeeft wat uw probleem is (zout, ammoniak, zuren, logen, wrijving, enz) en om welk materiaal het gaat, dan komen wij met een oplossing op maat, die wij vervolgens vrijblijvend adviseren.

Welke coating? Bel gerust eens vrijblijvend met Ed Breedveld op 06-20428340 of met Reinier van Schelt op 06-52053398.

Wat is zijn de maximale afmetingen die Ceramix kan verwerken?

Staal coaten

geen beperkingen bij niet af te bakken coatings.
ovenafmetingen voor coatings die in de oven moeten uitharden.

Aluminium coaten

1000 x 800 x 500 mm.

Ik wil geen verkleuring meer op mijn uitlaat (auto of motor) kan dat?

Ja, met CermaKrome is verkleuring van verleden tijd.

De coating CermaKrome bevat vergeleken met andere coatings een bijzonder lage hoeveelheid chroom.

CermaKrome verbetert ook de doorstroming van de uitlaatgassen.

Meer over CermaKrome >>>

Hoe kleurvast is een onderdeel dat gecoat is met DiamonDyze?

UV maakt op den duur alles kapot, dus ook onze coating moet daar aan geloven. Wel is het zo dat de kleur (veel) langer behouden wordt. Op dit moment lopen er diverse testen om dit kracht bij te zetten. Als de testresultaten beschikbaar komen, plaatsen we ze hier op de website.

Hoe lang geven jullie garantie op jullie coatings?

Voor informatie over garantie op onze coatings verwijzen wij u naar onze leveringsvoorwaarden.